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Peaches in syrup or Valfrutta Auchan?Pesche sciroppate Valfrutta o Auchan?

Peaches in syrup or Valfrutta Auchan?Pesche sciroppate Valfrutta o Auchan?

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The raw material is the same and both are produced by Conserve Italy
When you buy canned fruit, often the consumer to choose the brand of the supermarket, which in fact covers more than 50% of sales. Canned Italy, which is the first fruit processing company in Italy (120,000 tons annually), and for fruit juices and for the fruit in syrup, produces different signs including Auchan.

The fruit is provided by the cooperative members that select for specific industrial use: yellow peaches, nectarines, apricots, apples, Williams pears, peaches, peaches, plums, fruit from the areas most suitable and grown according to the standards required by Conserve Italy.

The Made Food on the shelves of a hypermarket Auchan Milan detected and compared in Valfrutta peaches in syrup 411g tin of peaches with the same packaging in brand Auchan, both produced by Conserve Italy. The raw material used is the same: peaches peaches (the area of origin is the Romagna, in addition to the area of Ferrara), as well as the manufacturing plant in Codicote (FE).

Peaches in syrup come from varieties evaluated and tested by Conserve Italy and its cooperatives and are cultured in specialized installations for the classic yellow peach “Percoca” syrup.

As we confirm in this company is the raw material that is used for the brand Valfrutta (which also has the glass jar 570g) for both the commercial brand. The content of tin is thus the same and there are no substantial differences between a product and the other (see table below), being also the machining process quite simple and practically equal. What does change significantly is the price: the packaging Valfrutta it costs 1.49 EUR 0.89 compared to EUR peaches in syrup Auchan.

La materia prima è la stessa e sono entrambe prodotte da Conserve Italia

Quando si acquista la frutta sciroppata, spesso il consumatore sceglie quella a marca del supermercato, che infatti copre oltre il 50% delle vendite. Conserve Italia, che è la prima azienda di trasformazione di frutta in Italia (120.000 tonnellate ogni anno), sia per i succhi di frutta sia per la frutta allo sciroppo, produce per diverse insegne tra cui Auchan.

La frutta viene fornita dalle cooperative socie che la selezionano per l’uso industriale specifico: pesche gialle, nettarine, albicocche, mele, pere Williams, pesche percoche, prugne, provenienti dalle aree frutticole più idonee e coltivate secondo gli standard richiesti da Conserve Italia.

Il Fatto Alimentare sugli scaffali di un ipermercato Auchan di Milano ha rilevato e messo a confronto le pesche sciroppate Valfrutta in latta da 411g con la stessa confezione di pesche a marchio Auchan, prodotte entrambe da Conserve Italia. La materia prima utilizzata è la stessa: pesche percoche (l’area di provenienza è la Romagna, oltre alla zona di Ferrara), così come lo stabilimento di produzione a Codigoro (FE).

Le pesche sciroppate provengono da varietà valutate e sperimentate da Conserve Italia e dalle sue cooperative e sono coltivate in impianti specializzati per ottenere la classica pesca gialla “Percoca” da sciroppo.

Come ci confermano in azienda è questa la materia prima che impiegata sia per il marchio Valfrutta (che ha anche il vaso di vetro da 570g) sia per la marca commerciale. Il contenuto della latta è dunque lo stesso e non esistono sostanziali differenze tra un prodotto e l’altro (vedi tabella sotto), essendo anche il processo di lavorazione abbastanza semplice e praticamente uguale. Ciò che cambia in modo significativo è il prezzo: la confezione Valfrutta costa infatti 1,49 euro rispetto a 0,89 euro delle pesche sciroppate Auchan.